SAJTOS CSIRKEMELL
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál kakukkfű és oregánó,só, olivaolaj, frissen őrölt bors, 10 dkg félkemény sajt.
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, 1,5 cm-ként beirdaljuk.
2 evőkanál olivaolajat elkeverjük a fokhagymával, a fűszerekkel, sózzuk borsozzuk, majd alaposan bedörzsöljük a melleket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A sajtot vékony csíkokra vágjuk, minden irdalásba teszünk belőle.
230 fokosra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Köret:
15 dkg bulgur, 25 dkg brokkoli, 25 dkg koktélparadicsom, negyed citrom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
A bulgurt sós vízben megfőzzük az apróra szedett brokkolival együtt.
Leszűrjük, elkeverjük a zúzott fokhagymán enyhén megpirított felezett paradicsomokkal.Megcsepegtetjük citromlével, megszórjuk órölt borssal.
A sajtos csirkével tálaljuk.