Almás-mákos!
Hozzávalók:
4 közepes alma
1 citrom
1 cs sütőpor,
4-5 ek zabpehelyliszt ledarálva,
2 tojás,
3-4 ek cukor, vagy 5-10ml édesítő
20 dkg darált mák,
20 dkg mélyhűtött meggy,( ez már saját továbbgondolás, de Isteni vele)
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A citromot megmossuk,héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
A hozzávalókat összekeverjük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a masszát, 30 perc alatt készre sütjük.
Ha gazdagítani akarjuk csokimázzal bevonjuk, de anélkül is nagyon finom.
Megjegyzés:
Ettől egyszerűbb sütemény nem nagyon van! Hajrá., aki eddig nem mert belefogni, annak is sikerélménye lesz!