ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Aszaltszilvás szűzpecsenye

 

Hozzávalók:

  • 1 darab sertés szűz ( kb 40 dkg)
  • 10-15 db aszaltszilva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • szinesbors

 

Elkészítés:

 

A szűzérmét hosszában bevágjuk - annyira, hogy az aszalt szilva beleférjen. ( Késsel megvágjuk középen, és egy fakanállal felszúrjuk, utána késsel tágíthatjuk a nyílást).

A húst besózzuk. A fokhagymákat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a kis darabokat beletöltjük az aszaltszilvába, amit előzőleg akár vörösborba beáztattuk. A szilvát ezután beletöltjük a húsba, majd színes borskeverékkel betakarjuk. 

Kivajazott üvegedénybe tesszük, kevés zsiradékot és vizet alátéve, betakarva 200 fokon sütőben megsütjük. Kb 30 perc.

Levesszük a tetejét, kevés tejszinnel meglocsoljuk, és 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.

Zöldséges rizzsel, vagy tepsis krumlival tálaljuk.

 

Megjegyzés:

 

Sokan nem találkoztak még ezzel a hússal, csak legfeljebb, ha csontos karajt vettek!

Érdemes elkérni a hentestől, mert bár drágább, mint a karaj, viszont a legfínomabb része a disznónak, és kiadós színhús!

Rengeteg elkészítási módja van, és egyik finomabb, mint a másik!

pl. előkészítjük a húst, de szilva helyett egy szál kolbászt fűzünk bele, így sütjük meg.

Nem is olyan régen disznóöléskor fátyolhájat kiterítettünk, kolbásztölteléket tettünk rá, mint egy egybefasírt, középre tettük a szűzpecsenyét, rá kolbászhús. Szépen begölgyöltük a fátyolhájba, és kisütöttük.

Nem egy fogyókúrás ennivaló, de nagyon-nagyon finom volt!

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 6
Heti: 56
Havi: 129
Össz.: 117 378

Látogatottság növelés
Oldal: Aszaltszilvás szűzpecsenye
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »