LONDONI KRÉMES!
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg Ráma, 6 tojás, 1 ek kakaópor, 1 tasak sütőpor, tej, szükség szerint.
Töltelék:
1 cs vanillia ízű pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 ek liszt,
20 dkg Ráma, 20 dkg cukor.
1 dl tej, 1 ek rum, 20 dkg babapiskóta.
A tetejére:
1 dl tejszín, 1 ek porcukor, 5 dkg csokoládé.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük!
A tésztához valókat összegyúrjuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, tepsi hátára fektetve 10-10 perc alatt megsütjük.
Krém:
A pudingporral, és a többi hozzávalókkal sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a főzött krémmel.
Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével. A tejbe beleöntjük a rumot, a babapiskótákat egy pillanatra belemártjuk, és a krém tetejére tesszük, majd rákenjük a többi krémet.
Betakarjuk a másik lappal, egy napig hűtjük!
Tálalás előtt a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, elsimítjuk a süteményen. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tejszínre, Ha megkötött, felszeleteljük!
Tipp:
Tejszín helyett egyszerűbb csokoládét olvasztani, és azzal bekenni!