ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

LAZAC SAJTSZÓSSZAL

 

A 90 éves Édesanyám lazacot szeretett volna karácsonyra.

Ezt a receptet néztem ki!

 

Hozzávalók:

 

1 kg lazac, 1 citrom leve és lereszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg vaj, só, bors, majoranna.

 

Szósz:

 2 dl tej, 5 dl habtejszin, 25 dkg trapista sajt, 1 ek étkezési keményítő, só, bors, szerecsendió, petrezselyem zöld.

 

Elkészítés:

 

A lazacot 5 cm széles szeletekre vágjuk, besózzuk. A citromot megmossuk, lereszeljük a héját, kinyomjuk a levét, összekeverjük az összezúzott fokhagymával, ezzel dörzsöljük be a halat, majd jól megszorjuk majorannával.

Egy mély tepsit kibélelünk sütőpapírral, bekenjük a fele vajjal, ráfektetjük a halszeleteket, erre tesszük a vaj másik felét.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 25 percig ezen a hőfokon sütjük, majd felvesszük 250 fokra, 10 percig igy sütjük.

 

Amíg a hús sül elkészítjük a szószt.

 

A hozzávalókat közepes tűzön melegítjük, kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, fűszerezzük.

 

Főt rizzsel tálaljuk.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 6
Heti: 67
Havi: 140
Össz.: 117 389

Látogatottság növelés
Oldal: Lazac sajtszósszal
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »