A zellert meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a zellert, a hagymát, a fokhagymát. Ráöntjük a levest, a bort, felforraljuk, és fedő alatt 15-20 percig főzzük. A kenyeret fokhagymás olajjal megkenve apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat, vagy sütőben szép sárgára sütjük
Rászórjuk a sajtot, és hagyjuk megolvadni. A levest botmixerrel összeturmixoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt a leveshez adjuk, de már nem forraljuk tovább. Tányérokba szedjük, snidlinggel és a kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Fantasztikusan fínom, és nagyon egészséges.