Zabpelyhes - magos csokoládé kocka!
Hozzávalók:
2 evőkanál liszt, 2 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakópor, 2 dl víz, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg magkeverék ( szezám-len-napraforgó), 10 dkg zabpehely.
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a cukorral, és a kakaóval egy lábasban. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, csomómentesen keverjük el, lassan forralva sűrítsük be, tegyük hozzá az apróra tört csokoládét.
Olvadjon el teljesen, ekkor adjuk hozzá a magkeveréket, és a zabpelyhet.
Szedjük a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomkodjuk laposra, tegyük hűtőszekrénybe, 3 óra után szeletelhetjük!
Tipp:
Kb 15 szelet lesz belőle, duplázzuk meg az adagot, ha többet szeretnénk. Szerintem el fog fogyni!