ALMÁS RAKOTTAS!
Hozzávalók:
5 db szikkadt zsemle, ( vagy kalács)
50 dkg alma, vékony szeletekre vágva,
10 dkg mazsola, 5 dkg dúrvára vágott dió, fahéj, szerecsendió,
5 dl tej, 5 dkg vaj, fél citrom héja, 2 tojás,
10 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor.
Elkészítés:
A zsemlét vagy kalácsot felszeleteljük.
A tejet a vaniliás cukorral és a vajjal felforraljuk, a tojásokat a cukorral habosra keverjük, összekeverjük, és a zsemlére öntjük. 15 percig állni hagyjuk, hogy a zsemle megszívhassa magát.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a massza felét, ráterítjuk az almát, mazsolát, diót, ráreszeljük a citromhéjat, és befedjük a másik résszel.
Vajat moszsolunk rá, 45 percig sütjük.
Megjegyzés:
Nem biztos, hogy egy szuper recept, de nagyon örültem, amikor felfedeztem. Valamikor nagyon régen Nagymamám sokszor csinált ilyet,de nem maradt rám a recept.
Ez sem az igazi, mert nyílván hiányoznak azok az illatok, érzések, amik akkor eltöltöttek, de érdemes próbálkozni vele. Lehet, hogy gyermekednek ez lesz, amit csak TE tudsz úgy megcsinálni, ahogy emlékszik rá, és az volt a legjobb!!!