Sonkakrémmel töltött Cannelloni
A húsos füstölt-főtt sonkát keverőtálba daráljuk, majd belekeverjük a tojást, a tejfölt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ezután a fűszeres sonkakrémet habzsákba kanalazzuk, és óvatosan megtöltjük vele a cannellonikat.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk a tésztacsöveket, meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített tejszínnel, és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Végül levesszük róla a fóliát, megszórjuk a finomra reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben rápirítjuk.
Ha elkészült a töltött cannelloni, forrón tányérokra fektetjük, körbelocsoljuk a szaftjával, és megszórhatjuk kevés aprított petrezselyemmel.
Bármilyen salátával tálalhatjuk!
Megjegyzés:
A tésztát nem lehet mindenütt kapni, de érdemes utána járni és bespajzolni.
Füstölt hús helyett lehet gombával is készíteni, úgy is nagyon fínom.