KARÁCSONYI PARFÉ!
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt, dúrvára darabolva.
4-5 ek natúr pisztácia, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg ostya,
2 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1 ek narancs aroma, 5 ek pirított mandula,
375 gr tejszín, díszítéshez narancshéj csíkok, darabos mandula, citromfű.
Elkészítés:
A pisztáciát, csokoládét, és az ostyát felaprírjuk.
A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk az aromát, majd az összeaprított hozzávalókat.
A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan összekeverjük a masszával, poharakba töltjük, díszítjük.
Ha kicsit előrébb dolgozunk, a tejszínhez adjunk habfixálót, így tovább megtartja az állagát.
Megjegyzés:
Könnyen elkészíthető, fantasztikus édesség!