ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

GOMBÁS SZALONNÁS PITE!

 

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt, só, 10 dkg vaj, 1 tojás.

 

A töltelékhez:

 

5 dkg szárított gomba, vagy 25 dkg friss gomba, 10 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, bors, 2 tojás, petrezselyemzöld.

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat összekeverjük, hűtőben pihentetjük 1órát.

 

Ha szárított gombából csináljuk, áztassuk be fél órára.

A felkockázott szalonnát süssük zsírjára, dinszteljük meg benne a hagymát.

Adjuk hozzá a gombát, pároljuk 10 percig. Keverjül el a tejföllel, sózzuk-borsozzuk.

Hűtsük le félig, tegyük hozzá a tojásokat, és a petrezselyemzöldet.

A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy kizsírozott piteformába, szurkáljuk meg villával, majd öntsük rá a tölteléket.

 

200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

Megjegyzés: 

 

Önálló ételként is nagyon finom, de vendégváró meleg előéteként is elkészíthetjük akár előtte való nap is, másnap csak sütni kell.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 76
Heti: 83
Havi: 156
Össz.: 117 405

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás-szalonnás pite
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »