GOMBÁS SZALONNÁS PITE!
Hozzávalók:
20 dkg liszt, só, 10 dkg vaj, 1 tojás.
A töltelékhez:
5 dkg szárított gomba, vagy 25 dkg friss gomba, 10 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, bors, 2 tojás, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük, hűtőben pihentetjük 1órát.
Ha szárított gombából csináljuk, áztassuk be fél órára.
A felkockázott szalonnát süssük zsírjára, dinszteljük meg benne a hagymát.
Adjuk hozzá a gombát, pároljuk 10 percig. Keverjül el a tejföllel, sózzuk-borsozzuk.
Hűtsük le félig, tegyük hozzá a tojásokat, és a petrezselyemzöldet.
A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy kizsírozott piteformába, szurkáljuk meg villával, majd öntsük rá a tölteléket.
200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Önálló ételként is nagyon finom, de vendégváró meleg előéteként is elkészíthetjük akár előtte való nap is, másnap csak sütni kell.