Tejszines fokhagymaleves!
Hozzávalók:
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál oliva olaj
- só
- őrölt fehérbors
- 1 liter csontleves (esetleg leveskockából)
- 2 dl tejszín
- A tálaláshoz:
- sajtos pirítós vagy ropogós fokhagymás zsemlekocka
Elkészítés:
A fokhagymát zúzd össze, és a felforrósított olajon pirítsd meg.
Hintsd rá a lisztet, és ha szép rózsaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, őrölt fehérborssal, s forrald ki jól.
Tálalás előtt öntsd bele a tejszínt, és merülőmixerrel krémesítsd. Meghintheted frissen felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is. Sajtos pirítóst vagy ropogós fokhagymás zsemlekockát adj mellé.
Elkészítési idő :30 perc
Oldal: Tejszines fokhagymaleves!
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2025 - inyenckonyha.hupont.hu
A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat