ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

PÁRIZSI HAGYMALEVES

 

Hozzávalók:

  • (8 személyre):
  • 1,5 kg hagyma,
  • 10 dkg vaj,vagy libazsír ( én mostanában ezt használom)
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • 1 l marha- vagy csirkehúsleves (2 leveskockából),
  • kevés só, fehérbors és őrölt fekete bors,
  • 15 dkg reszelt ementáli sajt,
  • franciakenyérből (bagett) vágott 8 szelet 
  • olivaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

 

A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, lassú tűzön a vajban kevergetve aranysárgára fonnyasztjuk. 

Hozzáadjuk a bort, a húslevest, a fűszereket, s huszonöt-harminc percig főzzük, míg a hagymaszeletek megpuhulnak. Tetszés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A kenyérszeleteket megkenjük fokhagymás olivaolajjal, felkockázzuk, a sajt felével megszórjuk, és megpirítjuk. A sajt másik felét  beszórjuk az előkészített leveses csészékbe, ráöntjük a levest, tetejére tesszük a pirított kockát.


Forrón tálaljuk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 6
Heti: 16
Havi: 89
Össz.: 117 338

Látogatottság növelés
Oldal: Párizsi hagymaleves
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »