ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Rotschild-piskóta

 

Hozzávalók:

 

2 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 4 tojásfehérje, 1 vaniliás cukor, reszelt citromhéj, 9 dkg liszt, 5 dkg dúrvára vágott dió, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj, vagy vaj.

 

Elkészítés:

 

A sütőt előmelegítjük kb 160 fokra.

A két tojássárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük. A tojásfehérjéből a többi cukorral kemény habot verünk, összekeverjük a sárgájával, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, hogy a hab össze ne törjön.

A masszát zacskóba töljük, amire 1 cm átmérőjű nyílást vágunk.

A sütőlemezre papírt teszünk, és erre egymástól 2 cm távolságra piskótaformákat nyomunk. A tetejüket mehintjük a vágott dióval, 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Még melegen leszedjük a papírról.

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, beletesszük a vajat, vagy olajat is.

A kihűlt piskóták alját késsel vékonyan megkenjük.

 

Tipp:

 

Adhatunk hozzá fagylaltot is, de önmagában is nagyon finom, látványos sütemény.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 76
Heti: 87
Havi: 160
Össz.: 117 409

Látogatottság növelés
Oldal: Rotschild-piskóta
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »