Rotschild-piskóta
Hozzávalók:
2 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 4 tojásfehérje, 1 vaniliás cukor, reszelt citromhéj, 9 dkg liszt, 5 dkg dúrvára vágott dió, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj, vagy vaj.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük kb 160 fokra.
A két tojássárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük. A tojásfehérjéből a többi cukorral kemény habot verünk, összekeverjük a sárgájával, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, hogy a hab össze ne törjön.
A masszát zacskóba töljük, amire 1 cm átmérőjű nyílást vágunk.
A sütőlemezre papírt teszünk, és erre egymástól 2 cm távolságra piskótaformákat nyomunk. A tetejüket mehintjük a vágott dióval, 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Még melegen leszedjük a papírról.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, beletesszük a vajat, vagy olajat is.
A kihűlt piskóták alját késsel vékonyan megkenjük.
Tipp:
Adhatunk hozzá fagylaltot is, de önmagában is nagyon finom, látványos sütemény.