TÖLTÖTT CÉKLA
Hozzávalók:
8 kisebb, egyforma cékla,
25 dkg sült hús,
2 kemény tojás,
1 nagy alma, 2 ecetes uborka,
1 dl tejföl,1 kiskanál mustár, só, csipet cukor, pár csepp citromlé.
A pácléhez: só,ecet,cukor.
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihült, a közepét kiskanállal kivájjuk, az ecetes-sós-cukros páclében egy napig érleljük. ( a kiszedett belét is)
Másnap lecsöpögtetjük, üvegtálra tesszük!
A sülthúst ledaráljuk, az apró kockára vágott céklával-keménytojással- uborkával-almával összekeverjük, a tejfölt összekeverjük a mustárral-sóval-cukorral-citrommal, összeforgatjuk az egészet.
Ezt a tölteléket a céklák üregébe töltjük, tálalás előtt jégbehűtjük.
Biztos, hogy ízleni fog!