MÁKOS CSIGA
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt,12,5 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 15dkg vaj. Összedolgozzuk, 1 órát pihentejük. ( ebből a tésztából bármilyen ízesítésű kekszet tudunk csinálni, pl. csilis-málnás linzer)
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt felaprítva ( vagy mélyhűtött, kiengedve, lecsöpögtetve), 20 dkg mák, 5 dkg cukor, 1 tojás, fahéj, citromhéj , szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
A tésztát két részre osztjuk, sütőpapíron két 30 x 18 cm lapot nyújtunk.
Megkenjük a tojással- cukorral összekevert mákkal, rászorjuk a meggyet, és feltekerjük. 1 órára hűtőbe tesszük.
Felvágjuk a tekercseket, kb 30-30 db lesz egyből. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mekenjük felvert tojással, és előmelegített 200 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ha feltekertük,megforgathatjuk Koronás jégcukorba. ( nagyszemű darabos cukor, nagyon mutatós!)