Juhtúrós-spenótos galuska!
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a spenótot, a tojást, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a fokhagymát.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Két vizes evőkanál segítségével diónyi nagyságú galuskákat szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A galuskákat leszűrjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a maradék sajttal, a mandulaforgáccsal, vajjal, de önthetünk rá még egy kevés tejszínt is, és 3-5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Ezt akár előre is meg lehet csinálni, csak a sütés marad a tálalás előttre.
Tipp:
Ha van egy kis maradék sülthús, a galuska közé lehet tenni. Valami Isteni!
Munka: kb. 30 perc