ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Juhtúrós-spenótos galuska!

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 50 dkg friss spenót / jó a mélyhűtött is /
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 3 evőkanál mandulaforgács
  • 5 dkg vaj
  • fokhagyma

 

Elkészítés:

 

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 5. fokozat).

A juhtúrót, a spenótot, a tojást, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a fokhagymát.

Nagy lábosban bő vizet forralunk. Két vizes evőkanál segítségével  diónyi nagyságú galuskákat szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A galuskákat leszűrjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a maradék sajttal, a mandulaforgáccsal,  vajjal, de önthetünk rá még egy kevés tejszínt is, és 3-5 perc alatt a sütőben megpirítjuk. 

Ezt akár előre is meg lehet csinálni, csak a sütés marad a tálalás előttre. 

 

Tipp:

 

Ha van egy kis maradék sülthús, a galuska közé lehet tenni. Valami Isteni!

Munka: kb. 30 perc

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 76
Heti: 110
Havi: 183
Össz.: 117 432

Látogatottság növelés
Oldal: Juhtúrós spenótos galuska
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »