ZSERBÓ GOMBÓC!
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack,
15 dkg darált dió,
10 dkg zabkeksz darálva, vagy csak összetörve,
4 ek narancslikőr, vagy konyak,rum,
2 ek víz, 2 ek porcukor, 4 ek baracklekvár, rumaroma.
Bevonat:
10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj.
Elkészítés:
A barackot meglocsoljuk az alkohollal+ vízzel, kb egy órát állni hagyjuk.
Késes aprítóval felaprítjuk, a többi hozzávalókkal összekeverjük, felhasználva a barack áztatólevét is. Formázható massza legyen.
A masszából pici golyókat formázunk, hűtőbe tesszük.
A szokásos módon felolvasztjuk a csokoládét, két villa segítségével beleforgatjuk a gombócokat, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tipp:
Továbbgondolva a kész masszába tehetünk mazsolát, vagy cukrozott narancshéjat!