ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

ZSERBÓ GOMBÓC!

 

Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack,

15 dkg darált dió,

10 dkg zabkeksz darálva, vagy csak összetörve,

4 ek narancslikőr, vagy konyak,rum,

2 ek víz, 2 ek porcukor, 4 ek baracklekvár, rumaroma.

 

Bevonat:

 

10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj.

 

Elkészítés:

 

A barackot meglocsoljuk az alkohollal+ vízzel, kb egy órát állni hagyjuk.

Késes aprítóval felaprítjuk, a többi hozzávalókkal összekeverjük, felhasználva a barack áztatólevét is. Formázható massza legyen.

A masszából pici golyókat formázunk, hűtőbe tesszük.

 

A szokásos módon felolvasztjuk a csokoládét, két villa segítségével beleforgatjuk a gombócokat, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

 

Tipp:

 

Továbbgondolva a kész masszába tehetünk mazsolát, vagy cukrozott narancshéjat!

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 76
Heti: 112
Havi: 185
Össz.: 117 434

Látogatottság növelés
Oldal: Zserbó gombóc
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »