Citromos-tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg hús (sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell)
- zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol vagy brokkoli, ezek később kerülnek a levesbe)
- 3 evőkanál olaj
- só
- citromlé
- tárkony
- citromhéj
- tejföl vagy tejszín
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjjön. Beleteszem a füszereket, és ha már a hús majdnem puha, hozzáadom a karfiolt.
Mikor kész, a tejfölt vagy a tejszínt elkeverem egy kis levessel, majd visszaöntöm. Hagyom egyet forrni, majd elzárom, és ekkor teszek bele citromlevet ízlés szerint.
Megjegyzés:
A tárkonytól valami fantasztikusan finom.
Oldal: Citromos-tárkonyos raguleves
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2025 - inyenckonyha.hupont.hu
A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat