TIROLI KOTLETT!
Hozzávalók:
8 szelet karaj, 20 dkg gomba, kevés olaj,
4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt, só, törött bors.
Elkészítés:
Az olajban hirtelen kisütjük a sóval-borssal bekent hússzeleteket, egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük őket.
A hús levében megpároljuk az apróra vágott gombát, sózzuk-borsozzuk, majd a hússzeletekre halmozzuk.
A vajból a liszttel, a tejjel, csipet sóval sűrű besamelt főzünk, a tűzről levéve simára keverjük benne a tojássárgákat-sajtot, végül óvatosan, hogy össze ne törjön belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
Betakarjuk vele a gombás húsokat, és 10-15 percig sütőben megsütjük.