A vajat felolvasztjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük az apróra kockázott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk.
Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük.
Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kis lángon besűrítjük.
A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Hasznos TIPP:
A palacsintát meglehet csinálni előző nap, aznap már csak tölteni-sütni kell.