ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

Csirkés palacsinta!

 

Hozzávalók:

 

  • 12 sós palacsinta
  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl húsleves (leveskockából)
  • 1 dl fehérbor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

 

A vajat felolvasztjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük az apróra kockázott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk.

Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. 

Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kis lángon besűrítjük.

A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

 

Hasznos TIPP:

 

A palacsintát meglehet csinálni előző nap, aznap már csak tölteni-sütni kell.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 6
Heti: 69
Havi: 142
Össz.: 117 391

Látogatottság növelés
Oldal: Csirkés palacsinta
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »