ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Poréhagyma leves, sajtgaluskával

 

Hozzávalók:

  • A leveshez:
  • 60 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg kifejtett zödborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1,5 l forró zöldséglé (leveskockából)
  • 1-1 csipetnyi reszelt szerecsendió, bors
  • fehérbors
  • A galuskához:
  • 5 dkg  sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 4 dkg frissen reszelet emmentáli sajt
  • 1-1 késhegynyi reszelt citromhéj
  • fehérbors
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál felaprított metélőhagyma, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A póréhagyma zsenge, zöld részét nagyon vékonyra felszeleteljük és félretesszük. A fehér hagymatestet hosszában félbevágjuk, és felaprítjuk.

Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a zöldborsót és a gombát, ráöntjük az összes zöldséglevet. Lefedve 20 percig főzzük.


Közben a margarint a tojással habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a búzadarát, a reszelt sajtot és a citromhéjat, majd sóval, borssal fűszerezzük. A masszát 20 percig pihentetjük.

Külön edényben sós vizet forralunk, a búzadarás-sajtos masszából teáskanállal kis galuskákat szaggatunk, kis lángon 10-15 percig főzzük.

A kész levest reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a megfőtt galuskát.
Tálalás előtt megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és a félretett zöld póréhagymaszeletekkel, petrezselyemzölddel.

 

Megjegyzés:

 

Tehetünk bele egy kis tejszint is. Ha macerás a gombóc elkészítése, pirított zsemlekockával is nagyon finom.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 6
Heti: 36
Havi: 109
Össz.: 117 358

Látogatottság növelés
Oldal: Poréhagyma leves, sajtgaluskával
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »