Rakott karfiol dúsan!
Hozzávalók:
A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük.
Forró vízben félig megfőzzük és lecsepegtetjük.
A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk (grill fűszersót is szórhatunk rá).
Egy teflonban kevés zsírt, vagy olajat forrósítunk, a húscsíkokat lisztbe forgatjuk, és a teflonban addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
Kivajazunk egy tepsit, és szépen elrendezzük benne a pirított pulykamell csíkokat, majd a karfiolrózsákat.
A tejfölt egy keverőtálba öntjük, hozzákeverünk 3-4 evőkanál lisztet, 1 tojást és megsózzuk.
Ráöntjük a húsokra és a karfiolokra, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük.
Megreszeljük a sajtot és félidőben a karfiolokra szórjuk. Visszatoljuk a tepsit a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Megjegyzés:
Ha kompletebben akarjuk, főzhetünk krumplit héjában, és ezt tesszük a tepsi aljára karikára vágva, és úgy a többi hozzávalót.
Nagyon szeretjük!