ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Rakott karfiol dúsan!

 

Hozzávalók:

 

  • 1 nagy karfiol
  • 50 dkg pulykamell, vagy csirkemell
  • 1 doboz (0,5 l) tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 3-4 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek libazsír, vagy olivaolaj
  • bors
  • ételízesítő
  • grill fűszer
  • víz
  • vaj a tepsi kikenéséhez

 

Elkészítés:

 

A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük.

Forró vízben félig megfőzzük és lecsepegtetjük.

A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk (grill fűszersót is szórhatunk rá). 

Egy teflonban kevés zsírt, vagy olajat forrósítunk, a húscsíkokat lisztbe forgatjuk, és a teflonban addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.

Kivajazunk egy tepsit, és szépen elrendezzük benne a pirított pulykamell csíkokat, majd a karfiolrózsákat.
A tejfölt egy keverőtálba öntjük, hozzákeverünk 3-4 evőkanál lisztet, 1 tojást és megsózzuk.

Ráöntjük a húsokra és a karfiolokra, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük.

Megreszeljük a sajtot és félidőben a karfiolokra szórjuk. Visszatoljuk a tepsit a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

 

Megjegyzés:

 

Ha kompletebben akarjuk, főzhetünk krumplit héjában, és ezt tesszük a tepsi aljára karikára vágva, és úgy a többi hozzávalót.

Nagyon szeretjük!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 76
Heti: 101
Havi: 174
Össz.: 117 423

Látogatottság növelés
Oldal: Rakott karfiol dúsan!
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »