Ínyenc sertésborda
Hozzávalók:
8 szelet karaj
8 szelet gépsonka
8 szelet sajt
1 fej vöröshagyma
olaj, só, bors,
20 dkg gomba
10 dkg liszt
1 tojás
kevés zsemlemorzsa, vágott petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk, a megtisztitott, apróra vágott gombát rádobjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.
Ha a levét elfőtte, fűszerezzük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a tojást.
Közben a húst kiklopfoljuk, sóval, borssal beszorjuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalát kisütjük.
Kizsírozott tepsibe tesszük, minden szelet húsra teszünk a gombából, betakarjuk a sonkával és a sajttal.
Forró sütőbe toljuk, amíg a sajt rápirul ( kb 10 perc ).
Bármilyen körettel tálalhatjuk, adhatunk hozzá friss salátát, vagy valamilyen savanyúságot.
Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!