A fetasajtot villával összenyomjuk, a paprikát nagyon apróra kockázzuk, összekeverjük a sajttal; a keveréket borsozzuk és fűszerezzük, tehetünk bele esetleg egy kis csípős paprikát is.
A padlizsánt hosszában egész vékony szeletekre vágjuk( én uborkagyalun szoktam, kicsit rányomom, és akkor nem lesz olyan nagyon vékony szelet) és nagyon vékonyan, ha lehet, ecset segítségével olívaolajjal megkenjük.
Tepsit forrósítunk, egy kevés olajon átsütjük a padlizsánszeleteket, majd egy-másfél evőkanálnyi keveréket teszek a szelet egyik végébe és felcsavarom.
Ha gazdagítani akarjuk bacon szalonnába tekerjük az egészet, és a tepsibe visszatéve sütőben ropogósra sütjük.
Kicsit macerásnak tűnik, de megéri!
Tipp:
Ezt is előkészíthetjük előző nap ha vendégeket várunk, másnap már csak sütni kell.