LISZT NÉLKÜLI KRÉMES SZELET!
Hozzávalók:
6 tojás, 6 ek cukor, 1 tasak főzés nélküli csokoládés krémpor.
A krémhez:
250ml tejszín, 200 ml tej, 1 tasak főzés nélküli vanilia krémpor.
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé, 50 ml tejszín, 5 dkg vaj, valamilyen fínom likőr.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat. és a krémport, de ezt már óvatosan keverjük bele, ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Krém:
A hozzávalókat összekeverjük, habverővel addig keverjük, amíg besürűsödik.
A kihült tésztára simítjuk.
A mázhoz a csokit, a tejszínt és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk, hozzákeverjük a likőrt, ha kihült, rásimítjuk a krém tetejére.
Hütőben lehűtjük.