SAJTTORTA- Szőlővel
Hozzávalók:
30 dkg darált zabkeksz,
19 dkg olvasztott vaj,
16 dkg krémsajt,
130 ml tejszin,
3 kanál porcukor,
1 kk likőr, csipet só, citromhéj, fehér + piros szőlő.
Elkészítés:
A kekszhez hozzáadjuk a megmelegített vajat, citromhéjat. Jól összekeverjük.
Kibélelünk egy 22 cm tortaformát sütőpapírral, nyomkodjuk bele a kekszes keveréket, hűtsük pár óra hosszat, esetleg betehetjük a mélyhűtőbe fél órára.
Krém :
A tejszint habbá vejük, hozzáadjuk a cukorral-likőrrel összekevert krémsajtot.
A szőlőket mossuk meg, felezzük, a magokat távolítsuk el.
Fedjük be a kekszalapot egy réteg szőlővel, tegyünk rá krémet, majd szőlőt.
Hűtsük akár egész éjszaka!