Krumplis fánk!
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, kockára vágva, megfőzve, kihűtve.
20 dkg liszt, 2 dkg élesztő kevés tejben felfuttatva,
1 tojás, teáskanál só, 2 evőkanál libazsír, bors, szerecsendió, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A burgonyát összetörjük, összekeverjük a hozzávalókkal, langyos helyen 1-2 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán újnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval 5-6 cm korongokat szúrunk belőle, kevés zsiradékban 3-4 perc alatt világosbarnára sütjük, lecsepegtetjük, azonnal fogyaszthatjuk.
Tipp:
Ha instant élesztővel csináljuk, rövidebb ideig kell keleszteni ( fél óra is elég), sütés közben szépen feljön!
Reszelt sajttal megszórva kínáljuk!