A hagymát apróra felvágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, kicsi vízzel felöntöm, beleteszem az apróra vágott gombát. Sűrű pörköltet készítek belöle. Ha a gomba megpuhult, a tejfölt és az apró kockákra vágott sonkát belekeverem. Ezzel a krémmel megkenem a palacsintákat. Úgy hajtogatom, hogy először a két oldalát a közepéig, aztán a tetejétöl elkezdem lefelé hajtogatni. Nem tekerem, hanem a végén kis lapos téglalapokat kapok. A kis batyukat tűzálló tálba teszem.
A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, ha habzik, beleöntöm a tejszínt. Lassan felforralom, és kicsit besűrítem. Sóval, borssal fűszerezem, majd a palacsinták tetejére locsolom. Reszelt sajtot szórok a tetejére, és addig sütöm középmeleg sütöben, míg a sajt egy kis színt kap.
Elkészítési idő 1 óra, de megéri.