ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Gombás-sonkás palacsinta!

 

Hozzávalók:

  • 12 sós palacsinta
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • sajt

 

Elkészítés:

 

A hagymát apróra felvágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, kicsi vízzel felöntöm, beleteszem az apróra vágott gombát. Sűrű pörköltet készítek belöle. Ha a gomba megpuhult, a tejfölt és az apró kockákra vágott sonkát belekeverem. Ezzel a krémmel megkenem a palacsintákat. Úgy hajtogatom, hogy először a két oldalát a közepéig, aztán a tetejétöl elkezdem lefelé hajtogatni. Nem tekerem, hanem a végén kis lapos téglalapokat kapok. A kis batyukat tűzálló tálba teszem.

A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, ha habzik, beleöntöm a tejszínt. Lassan felforralom, és kicsit besűrítem. Sóval, borssal fűszerezem, majd a palacsinták tetejére locsolom. Reszelt sajtot szórok a tetejére, és addig sütöm középmeleg sütöben, míg a sajt egy kis színt kap.

 

Megjegyzés:

 

Elkészítési idő 1 óra, de megéri.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 6
Heti: 60
Havi: 133
Össz.: 117 382

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás-sonkás palacsinta!
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »