A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, felöntjük a levessel és a borral, fűszerezzük. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Közben a sajt 2/3-át lereszeljük, a többit apró kockára vágjuk. A levest a tűzről levesszük, a reszelt sajtot és a tejfölben kikevert tojássárgáját hozzáadjuk.
Ezzel már nem főzzük, azonnal tálaljuk. A kockára vágott sajtot a tányér aljába rakjuk erre szedjük a levest, az aprított petrezselyemmel díszítjük.
Ha gazdagabban akarjuk tálalni, fokhagymás sajtos pirított zsemlekockát adjunk hozzá.
Nem kell félni a fokhagyma illatától, nem lehet érezni. Mi viszont szeretjük, és én még 1 cikket a végén szoktam hozzátenni, azzal már nem főzöm.
Ki kell próbálni, mert nagyon finom!