FASÍRTROLÁD MUSTÁRMÁRTÁSSAL!
Hozzávalók:
50 dkg darált hús vegyesen ( sertés-marha)
2 tojás, 9 dkg zsemlemorzsa, só, bors, paprika,
20 dkg spenót vagy kínai kel, 10 dkg szeletelt sonka, 12,5 dkg szeletelt kemény sajt,
1/2 csomag zöldhagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 8 dkg tört zabpehely.
Mártás:
150 g tejföl, 100 g tejszín, 3 ek magos mustár, 2 gerezd fokhagyma aprítva, só, bors, paprika.
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval-borssal-paprikával fűszerezzük.
A masszát alufólián kb 25x25 cm elnyújtjuk.
Beborítjuk a megmosott, ereitől megszabadított kellevelekkel, vagy spenóttal, ráfektetjük a sonkát, végül a sajtot.Rátesszük még az apróra vágott petrezselyemmel elkevert zabpelyhet, és az apróra vágott zöldhagymát.
A húst a fólia segítségével feltekerjük, majd a roládot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
200 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, behűtjük.
Röviddel a sütés vége előtt vegyük le az alufóliát a húsról, kb 5 percig pirítjuk.