Moszkauer
Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor, 15 dkg dúrvára vágott dió, 7 dkg vaj, 7 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 1 dl tejszin, 1 dkg liszt.
Az aljára 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Egy edényben állandó keverés mellett felforralom a hozzávalókat a liszt nélkül, ezt majd ha levettem a tűzről, akkor teszem bele.
A sütőlemezt vékonyan bekenjük étolajjal, vagy vajjal, és kevés liszttel megszórjuk.
Kiskanállal a masszából mandulányi kis halmokat teszünk 5 cm távolságra, mert szét fog folyni. 160-180 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsül. Akkor jó, ha a széle elkezd barnulni.
Azonnal kiszedjük a tepsiből, mert ha kihűlt, már törik.
Kihülés után az olajjal higított étcsokoládéval bevonjuk a sütemén alját.
Megjegyzés:
Érdemes elkészíteni, mert fantasztikusan finom!