ÍNYENCKONYHA

Különlegességek- Egyszerűen -Olcsón!

 

Frankfurti leves

 

Hozzávalók:

 

  • 80 dkg kelkáposzta
  • 1 közepes hagyma
  • 1 nagy burgonya, apró kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • majoránna, oreganó
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • 4 pár virsli
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl + 3 evőkanál liszt

 

Elkészítés:


A megmosott kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, a torzsát kivágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy fazékban megpirítjuk. A szalonnára szórjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposzta csíkokat is.

Összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a káposztát.

Megsózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a krumplival együtt. Amikor elkészültünk, behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit, és csendesen, 2-3 perc alatt készre főzzük.

Forrón tálaljuk.

Ha gazdagon akarjuk, tehetünk bele gombát, sőt szoktam egy kis reszelt tésztát is beletenni.

 

Megjegyzés:

 

Kínai kelből is szoktam készíteni, de vigyázzni kell, sokkal hamarabb megfő. Azzal is nagyon finom.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 76
Heti: 89
Havi: 162
Össz.: 117 411

Látogatottság növelés
Oldal: Frankfurti leves
ÍNYENCKONYHA - © 2008 - 2024 - inyenckonyha.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »