A megmosott kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, a torzsát kivágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy fazékban megpirítjuk. A szalonnára szórjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposzta csíkokat is.
Összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a káposztát.
Megsózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a krumplival együtt. Amikor elkészültünk, behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit, és csendesen, 2-3 perc alatt készre főzzük.
Forrón tálaljuk.
Ha gazdagon akarjuk, tehetünk bele gombát, sőt szoktam egy kis reszelt tésztát is beletenni.